Warning: Undefined array key "options" in /customers/9/e/8/depictedbeauty.nl/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192 6 Mooie Tips Om Zekerder En Positiever Te Zijn Over Je Eigen Lichaam | Depicted Beauty

6 MOOIE TIPS OM POSITIEVER TE ZIJN OVER JE EIGEN LICHAAM ​

Het is totaal overbodig en zonde om onzeker te zijn over je eigen lichaam. Elke zorg die je hebt over hoe je eruitziet kost je energie die je ook in leuke dingen zou kunnen steken. Waarschijnlijk heb je van diverse mensen om je heen gehoord  dat je moet stoppen met negatief (tegen jezelf) praten over je uiterlijk. Hoe mooi je wel niet bent. Nergens voor nodig! Oké, prima. Je wilt van je lichaam houden. Hoe zou je plotseling zekerder kunnen zijn van je lichaam?

Minder onzeker worden over je lichaam

Ik ken geen enkele vrouw die niet op een bepaalde manier onzeker is over haar lichaam. Iedereen ziet bij zichzelf wel ergens een vetrol te veel, blubberbenen, gekke uitstekende botten of een oneffen huid. Diverse momenten dat ik als fotograaf de rol van therapeut aan moet nemen om middels mijn foto te laten zien dat hoe men over zichzelf denkt en praat helemaal niet zo erg is als zij laten overkomen.

Veel mensen beginnen met een andere strategie wanneer ze ontevreden zijn. Ze gaan eindeloos sporten, diëten en proberen misschien zelfs plastische chirurgie om blijer te worden met hun lichaam. Misschien heb je zelf reeds zo’n aanpak geprobeerd en kwam je erachter dat geen enkele verandering genoeg zal zijn om echt die zelfliefde te gaan voelen. Veranderen van je lichaam heet dus weinig zin als de gedachten die je over jezelf hebt ook niet mee veranderd.

Door de gedachten die je hebt over je eigen lichaam kan je leren te houden van je eigen lichaam.

Het gebeurd niet van de een op de andere dag dat je ineens onzeker bent over je lichaam. Er is niet een snelle manier of quickfix die alle zorgen en negatieve gedachten die je hebt over je lichaam ineens te doen verdwijnen. Toch is het zeker mogelijk om goed in je vel te zitten en blij te zijn met hoe je eruitziet. Hieronder vind je een aantal stappen die helpen:

Janneke 005

1. Werk aan je gevoel van eigenwaarde

Mensen die zich goed en zelfverzekerd voelen over zichzelf, voelen zich meestal ook goed over hun lichaam en stralen dat uit. Als het voor jou zo is dat je gevoel van eigenwaarde afhankelijk is van hoe slank, gespierd of knap je bent, dan is het zaak dat je eerst gaat werken aan je algehele zelfvertrouwen. Lees een goed (zelfhulp)boek, volg coaching, therapie of een workshop en zet jezelf in de groeihouding.

2. Complimenteer jezelf

Niet iedere dag is even mooi, maar in iedere dag schuilt iets moois. En dat geldt ook voor jou. Het is heel makkelijk om jezelf naar beneden te praten maar voor wie of wat zou je dat in vredesnaam doen? Kijk naar wat je allemaal hebt en wat je allemaal kan. Jouw lijf en lichaam zijn uniek, er is er maar één van jou, wees daar terecht trots op!

3. Omsingel jezelf met positieve mensen

Er zullen vast genoeg vrouwen om je heen zijn die zichzelf omarmen. Neem een voorbeeld aan hun. Ze zijn gelukkig met zichzelf en dat mag jij ook zijn. Ze zeggen: waar je mee omgaat wordt je mee besmet dus doe er je voordeel mee. Omring je met goede en positieve energie en verwijder eventueel mensen die jou onzeker maken van je sociale netwerk en/ of social mediakanalen.

4. Verzorg je lichaam

Zorg goed voor je lichaam. Wanneer je besluit dat je lijf een geweldige verzorging verdient, ga je automatisch meer van je lichaam houden. Neem bijvoorbeeld een heerlijk bad en smeer je huid vervolgens in met een fijne luxe creme. Ja, je bent die luxe waard en dat zul je ook meteen gaan voelen. Eet gezond, vind een vorm van bewegen waar je gelukkig van wordt en leer actief naar de signalen van je lichaam te luisteren. Streef niet een bepaald beeld na qua hoe je eruit wilt zien maar eet gezond en je komt vanzelf dichter bij je doel. Daarnaast zal jij je een stuk energieker voelen en daardoor ook een stuk lekkerder zitten in je vel.

5. Stap eens uit je comfort zone

Denk niet dat iets je niet staat omdat je er het figuur niet voor zou hebben. Waarschijnlijk is dit een onzekere gedachte die totaal onterecht is. Je doet die jurk evengoed aan en wordt vanuit alle hoeken gecomplimenteerd, want zo kan het dus ook gaan. Welk lichaam je ook hebt, we hebben allemaal onze onzekerheden. Andere mensen vinden het echt niet zo belangrijk hoeveel vet je hebt of hoe je huid eruitziet, ze zijn veel te druk met zichzelf bezig. luister wat meer naar hoe andere mensen jou zien, dan zie je sneller hoe mooi je daadwerkelijk bent!

6. Besef dat je in ontwikkeling bent

Je hoeft niet van de een op andere dag van je lichaam te houden. Je hebt het nu al zo lang afgewezen, dat het logisch is dat het met vallen en opstaan zal gaan. Je bent aan het groeien, dus geef jezelf tijd. Een mantra voor jezelf bepalen kan heel goed helpen om jezelf in de groeistand te houden. Kies een mantra waar je je goed bij voelt, bijvoorbeeld: “Mijn lichaam is een goede verzorging waard.” Klinkt gek maar werk wel. Als je vaak genoeg iets tegen je zelf zegt zal je het uiteindelijk ook zelf gaan geloven.

Contact us for a reservation

    en_USEnglish